Naturreservat

Idag åkte vi till Everglade för att se aligatorer vid ett naturreservat. Som typisk Hej-vi-har-inga-exotiska-djur-vårat-mes-land-svensk blir jag över exalterad när jag ser en ödla här, ni kan ju tänka er då hur jag va när jag såg aligatorerna.
Satt som på nålar och spanade bland träden för att se dem sticka fram. Och när man stod där, hängandes över räcket på båten och med bara en meter från aligatorerna och såg in i deras ögon, så kändes den inte så farlig. Men så fort guiden påminde oss om att de består av 70% muskler och är ruskigt snabba på att bita av ens hand, dök jag snabbt ner i sätet igen.

Vi fick även se andra djur som lever här i Florida, som t.ex Fåglar, ormar, skorpinjoner, papegojor, skunkar, paddor m.m.
Men det kändes så häfigt att möta djuren på deras hemmaplan. Istället för ett trött zoo med en massa skrikande barn som petar på dom, så var dessa i sin natur med ett träsk som såg ut att aldrig ta slut.
Det kändes som att de var trygga bland oss. Och de var dem som kom till oss och inte tvärtom. De var nyfikna och posade gärna för kameran.
Ååh, jag älskar djur. Måste göra något sånt här igen.


Fågeln sprang på vattnet och sprang lätt ifrån en aligator

Notera krokodilen i bakgrunden. 5 sekunder efter att bilden togs kastade sig krokodilen över påfågeln.
Kommentarer
Postat av: carro

åt den upp fågeln?!

2010-07-08 @ 02:59:06
URL: http://handtrallan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0